[global.common.btn.skiptocontent]
Kodinkoneet
Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Täyttä höyryä koko viikko. Perjantain resepti: Tacoja, lohta, pikapikkelöityjä vihanneksia ja guacamolea

Perjantai – tacoja, lohta, pikapikkelöityjä vihanneksia ja guacamolea

Taco on monien suosima perjantairuoka. Tarjoa vaihteeksi niiden kanssa lohta ja höyryuunissa valmistettuja pikapikkelöityjä vihanneksia. Lisukkeena säilyy tietysti klassinen guacamole.

Ainesosat

- 600 g lohifileetä leikattuna 4 osaan
- Taco-maustesekoitusta, mielellään kotona tehtyä
- Oliiviöljyä

Pikapikkelöity vihannessalaatti
- 400 g sekalaisia vihanneksia, kuten kevätsipulia, porkkanaa, punakaalia ja kurkkua

Kastike
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl vastapuristettua limettimehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl karkeasti silputtua korianteria

Guacamole
- 2 avokadoa
- 1 limetin mehu
- Hieman tuoretta chiliä, valkosipulia ja korianteria silputtuna (määrät maun mukaan)
- Suolaa

Muuta
- Mangoa, korianteria, limettilohkoja, 8–12 pientä maissitortillaa

1. Esikuumenna höyryuuni lämpötilaan 100 ℃. Valitse täyshöyry.
2. Poista kurkuista pehmeät siemenet teelusikalla. Leikkaa kaikki vihannekset pitkiksi ohuiksi viipaleiksi.
3. Höyrytä 4 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Voit asettaa ne suureen kulhoon tai kattilaan ja asettaa sen jäävesikylpyyn. Nyt vihannekset ovat pehmentyneet hieman, ja sipuli on muuttunut miedon herkulliseksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike ja jäähtyneet vihannekset kulhoon, jotta ne marinoituvat vähintään 15 minuuttia.
4. Kääntele lohipaloja mausteseoksessa joka puolelta. Ripottele pinnalle hieman oliiviöljyä. Aseta palat lämpötilaan 250 ℃ esikuumennettuun uuniin uunipellillä (kiertoilma ja grilli). Aseta uunipelti suunnilleen uunin keski- tai yläosaan. Jos uunissa on paistolämpömittari, säädä lämpötilaksi 55 ℃. Muussa tapauksessa paista 10 minuuttia.

Guacamole
Sekoita kaikki ainekset haarukalla tai sauvasekoittimella. Seokseen saa jäädä suuria avokadopaloja, joten kaikkea ei tarvitse muhentaa. Ohenna vesitilkalla, jotta guacamolesta tulee hieman kermaista. Mausta suolalla.

Tarjoile lämmitettyjen tortillojen kera guacamolea, kevyesti pikkelöityjä vihanneksia ja nyhtölohta. Nyhdä lohi sopivan kokoisiksi paloiksi haarukalla. Aseta pinnalle mangokuutioita ja korianteria. Tarjoa limettilohkojen kera.

Maanantai höyryuuniruokaohje:

Porkkanalinssikeittoa ja höyrytettyä turskaa.

Tiistai höyryuuniruokaohje:

Gnoccheja, paahdettuja kasviksia ja ruskistettua voita.

Keskiviikko höyryuuniruokaohje:

Broilerinkoipireisiä ja ratatouillea.

Torstai höyryuuniruokaohje:

Risottoa pinaatilla ja sienillä

Perjantai höyryuuniruokaohje:

Tacoja, lohta, pikapikkelöityjä vihanneksia ja guacamolea.

Lauantai höyryuuniruokaohje:

Aasian valikko.

Sunnuntai höyryuuniruokaohje:

Paistia rapeaksi paistetulla kamaralla ja kukkakaalikreemiä.