[global.common.btn.skiptocontent]
Kodinkoneet
Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Täyttä höyryä koko viikko, arkena ja pyhänä. Maanantain resepti: porkkanalinssikeittoa sekä höyrytettyä turskaa.

MAANANTAI– Porkkanalinssikeittoa ja höyrytettyä turskaa

Kuuma keitto valmistuu nopeasti ja helposti Bosch-tehosekoittimessa. Jos sinulla ei ole sellaista, katso valmistusvinkit jäljempää ruokaohjeesta.

Ainekset, keitto

- 300 g huuhdeltuja porkkanoita
- 200 g keitettyjä punaisia linssejä, joko valmiiksi tai pakkauksen ohjeen mukaan keitettyjä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 hyppysellinen Inkivääriä
- 1 dl kuohukermaa, crème fraichea tai smetanaa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 rkl sitruunamehua
- huoneenlämpöistä vettä

Koristelu ja täyte
- 500–600 g turskafileetä
- 200 g valutettuja ja keitettyjä linssejä
- Tilliä, persiljaa tai basilikaa

Tehosekoitinohjelma:
- Keitto-ohjelma

Keitto-ohjelmalla varustetun Bosch-tehosekoittimen edut
Tehokkaan 1 600 watin moottorin ansiosta terä pyörii 30 000 kierrosta minuutissa.
Kitka lämmittää keiton 80–85-asteiseksi muutamassa minuutissa.

Höyrytetty turskafilee

1. Leikkaa kalafilee 120–150 gramman paloiksi. Ripottele pinnalle yrttisuolaa, pippuria ja muutama tippa oliiviöljyä.
2. Höyrytä lämpötilassa 80 ℃, kunnes kala on niin pehmeää, että se hajoaa paloiksi, kun painat sitä haarukalla. Aikaa kuluu noin 15 minuuttia. Jos uunissasi on paistolämpömittari, aseta sen lämpötilaksi (sisälämpötilaksi) 60 ℃.
3. Jaa keitetyt linssit 4 lämpimälle keittolautaselle. Asettele höyrytetty turska niiden päälle. Kaada keitto päälle (lisätietoja on jäljempänä). Ripottele pinnalle mausteyrttejä.

Porkkanalinssikeitto tehosekoittimessa
1. Aseta kaikki ainesosat vettä lukuun ottamatta sekoitusastiaan.
2. Lisää vettä astian 1 litran merkkiin saakka. Kiinnitä kansi, käynnistä tehosekoitin ja valitse keitto-ohjelma. Tehosekoitin käy noin 6 minuutin ajan, kunnes keitto on kuumaa ja valmista.
3. Maista keittoa. Se saattaa tarvita enemmän suolaa tai sitruunamehua.

Kokin vinkki
- Eikö sinulla ole Bosch-tehosekoitinta? Ei hätää! Keiton voi valmistaa seuraavasti: Leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Freesaa ne, ½ pieni silputtu sipuli, inkivääri ja valkosipuli kattilassa 2 minuuttia. Lisää loput ainesosat. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
- Valkosipulipaistettu pinaatti maistuu hyvältä ja on koristeellista. Se soveltuu vaihtoehtoiseksi koristeeksi.
- Keiton kanssa maistuu itse tehty focaccia tai näkkileipä.

Maanantai höyryuuniruokaohje:

Porkkanalinssikeittoa ja höyrytettyä turskaa.

Tiistai höyryuuniruokaohje:

Gnoccheja, paahdettuja kasviksia ja ruskistettua voita.

Keskiviikko höyryuuniruokaohje:

Broilerinkoipireisiä ja ratatouillea.

Torstai höyryuuniruokaohje:

Risottoa pinaatilla ja sienillä

Perjantai höyryuuniruokaohje:

Tacoja, lohta, pikapikkelöityjä vihanneksia ja guacamolea.

Lauantai höyryuuniruokaohje:

Aasian valikko.

Sunnuntai höyryuuniruokaohje:

Paistia rapeaksi paistetulla kamaralla ja kukkakaalikreemiä.