[global.common.btn.skiptocontent]
Kodinkoneet
Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Leivo Boschin kanssa | Leivän ja leivonnaisten reseptejä

Uusi Series 6 – Älykäs yleiskone.

Kun otetaan katseen vangitseva design ja lisätään siihen edistynein anturitekniikka ja laadukas suorituskyky, saadaan uusi Bosch Series 6 -yleiskone: ihanteellinen kumppanisi päivittäiseen luovaan leivontaan.

Series 6

Leivonnaiset

Foodgeekzin maukas banaanileipä.

Uusi Series 6 antaa sinulle täydellisen kermaisuuden ja rakenteen.

Banaanileipä

Jos valitset leipään gluteenittomat kaurahiutaleet se on myös maidoton ja gluteeniton. Lisäksi makeus tulee banaanista, kaurasta ja manteleista, joten se ei sisällä valkoista sokeria.

Aika: 45 minuuttia
Ainekset noin 12 kappaletta:

4 banaania
3 kananmunaa
100 g (2 dl) mantelijauhoa
110 g (2 dl) kaurajauhoja
12 g (2 rkl) kaakaota
5 g (1 tl) leivinjauhetta
100 g (1 dl) kauramaitoa
90 g (1 dl) kookosöljyä
Hiukan sormisuolaa ja kanelia maun mukaan

Jatka seuraavasti:

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele leipävuoka kookosöljyllä. Sulata 1 dl kookosöljyä ja laita sivuun.

2. Sekoita kulhossa manteli- ja kaurajauhot kaneliin ja leivinjauheeseen. Voit käyttää integroitua vaakaa ja punnita jokaisen ainesosan suoraan kulhossa tai koneen päällä. Riko kananmunat ja sekoita ne taikinaan sekä käynnistä keittiökoneesi matalalla nopeudella.

3. Soseuta banaanit ja sekoita vielä vähän. Lisää sulatettu kookosöljy ja kaakao sekä hieman sormisuolaa.

4. Viimeistele kauramaidolla ja anna koneen sekoittaa tahmean tasaiseksi taikinaksi keskinopeudella. Kaada taikina vuokaan. Lisää päälle viipaloitu banaani.

5. Paista uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile ja nauti!

Series 6

Mehukas porkkanakakku limekuorrutteella.

Favorella on leiponut herkullisen ja mehukkaan porkkanakakun, jonka kruunaa limekuorrutus.

12 palaa
Aika: 60+ minuuttia
Tuote: MUM5

Resepti:

3 kananmunaa
270 g (3 dl) sokeria
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 hyppysellinen suolaa
1 ½ dl rapsiöljyä tai auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raastettuja porkkanoita

Limekuorrute:

60 g voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
100 g tuorejuustoa

Koristeluun: Pieniä porkkanoita ja mantelilastuja reunoille

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi.

3. Sekoita sen jälkeen kaikki kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne munaseokseen.

4. Lisää sen jälkeen öljy ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun, leivitettyyn kakkuvuokaan, jossa on irrotettavat reunat (läpimitta 24 cm).

5. Ja paista kakku uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla: valmis kakku ei ole tahmainen.

6. Anna porkkanakakun jäähtyä ja valmista sinä aikana kuorrutus.

7. Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset ja levitä valmis seos porkkanakakun päälle.

8. Jos haluat tehdä kakusta juhlavamman, voit koristella sen pienillä, marsipaanista valmistetuilla porkkanoilla. Sivele ruokaöljyä tai sulatettua voita reunoille ja sirottele päälle paahdettuja mantelilastuja

Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmilta.

Series 6

Kristinen pehmeän sitkeät suklaabrowniet

Aika: 45 minuuttia

Resepti 16 palaa:
3 dl sokeria
8 msk kaakaota
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
300 g voita
4 kananmunaa

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään leivontakulhossa, matalalla teholla.
3. Sulata voi kattilassa ja kaada sen jälkeen kulhoon kananmunien kanssa samalla sekoittaen.
4. Voitele ja leivitä pieni, noin 25x35 cm:n uunipelti ja kaada siihen taikinaseos.
5. Paista kakku uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ja jaa sen jälkeen 16 osaan.
7. Tarjoile kermavaahdon kanssa ja nauti!

Pizzat

Zeinan herkullinen pizza täydellisellä pohjalla.

Zeinan mukaan onnistuneen pizzan salaisuus on taikinan kunnollinen vaivaaminen. Apuna hän on käyttänyt uutta Series 6 -keittiökonettamme, jossa on useita älykkäitä ominaisuuksia. Siinä on muun muassa sisäänrakennettu vaaka ja anturit, jotka tunnistavat, milloin pizzataikina on täydellisesti vaivattu. Sinun ei siis tarvitse seurata vaivaamista ja voit tehdä sillä välin muita asioita.

Aika: 4+ tuntia (joka on enimmäkseen kohoamisaikaa).
Ainekset 4 pizzaan:

Taikina:
noin 750 g Tipo 00- tai Manitoba-jauhoja.
450 g haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä (noin 25 g).
25 g hiivaa
10 g suolaa

Tomaattikastike:
390 g paseerattuja tomaatteja
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Täytteet:
Noin 6 dl juustoraastetta
2 palaa buffalomozzarellaa.
1 ruukku tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä voiteluun

Tee näin:

1. Punnitse jauhot yleiskoneen päällä olevassa kulhossa: paina näytön asteikkoa ja kaada jauhoja kulhoon, kunnes asteikko näyttää oikean määrän. Laita sivuun.

2. Nollaa vaaka ja mittaa loput ainekset suoraan yleiskoneen kulhoon. Kaada haalea vesi joukkoon, murenna hiiva mukaan, lisää oliiviöljy ja suola. Liuota hiiva ja sekoita sitten jauhot mukaan.

3. Valitse vehnätaikina-anturiohjelma, paina näytöstä "OK", aseta päälle “vilkkuva etana/Play”-kuvake ja paina sitten näytöstä uudelleen "OK". Anna keittiökoneen vaivata taikinaa niin kauan, kunnes se havaitsee, että taikina on vaivattu täydellisesti ja sammuu. Nyt näyttö kertoo, että taikinan on annettava olla kulhossa noin 15 minuutin ajan, kunnes näytöllä näkyy rasti. Näin gluteeniketjut voivat kehittyä kunnolla.

4. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti. Sekoita sillä välin kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään.

5. Kaada taikina jauhotetulle pellille ja jaa se neljään osaan. Muotoile jokaisesta osasta pallo ja aseta se vehnäjauholla jauhotetulle leivinpellille. Peitä pelti kelmulla ja keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 1 tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Voit myös pakastaa taikinan ja antaa sen sulaa huoneenlämmössä. Jos taikina on ollut jääkaapissa, ota taikina pois sieltä vähintään 1 tunti ennen kuin aloitat pizzojen muotoilun.

6. Valitse alalämpö ja lämmitä uuni korkeimmalle lämmölle, noin 230 asteeseen.

7. Muotoile käsilläsi pyöreä pizza, jossa on paksu reuna. Aseta pizza leivinpaperille. Peitä pizza tomaattikastikkeella ja juustoraasteella. Paista uunin keskiosassa, kunnes pizzan alaosa on saanut kauniin värin. Nosta pizzaa varovasti lastalla, jotta näet, onko se kypsynyt kunnolla alapuolelta. Paistoaika voi vaihdella uunistasi riippuen - Bosch-keittiössä kokeiltuamme aika oli noin 12 minuuttia.

8. Kun otat pizzan ulos, voitele heti reunat oliiviöljyllä ja lisää sitten päälle käsilläsi revittyä buffalomozzarellaa sekä viimeistele basilikalla.

Zeinan keittiökoneeseen

Leivät

Helenan helppo kaurapeltileipä

Helena on leiponut mehukkaan ja kuohkean leivän, joka paistetaan uunipellillä. Sopii täydellisesti viikonloppuaamuihin!

12 sämpylää
Aika: 1,5 h
Tuote: MUM5

Resepti:

1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä, kiehuvaa
3 dl täysmaitoa 3 %
1 pkt tuorehiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 iso kananmuna
240 g grahamjauhoja
400 g vehnäjauhoja

Tee näin:

1. Kaada kaurahiutaleet kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna turvota hetki.

2. Kaada joukkoon kylmä maito, mutta tarkista ettei seoksen lämpötila ylitä 37 astetta ennen hiivan lisäämistä.

3. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinaa Serie 6-koneessasi noin 7 minuutin ajan. Taikinan tulee olla rakenteeltaan hieman tahmaista, ei kovaa.

4. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.

5. Voitele uunipelti ja kaada taikina siihen. Jaa taikina neliöihin taikinakaapimella, peitä ja kohota 30 minuutin ajan kaksinkertaiseksi.

6. Kuumenna uuni 250 asteeseen, laske lämpöä 200 asteeseen nostaessasi pellin uuniin ja paista noin 15 minuuttia.

7.Nauti sen jälkeen tuoreesta leivästä!

Lue lisää Serie 6- yleiskoneista

Keksit

Johannan hurmaavat piparkakkuviipaleet

Johanna on tehnyt piparkakuista uudenlaiset versiot, jotka valmistat helposti ja nopeasti, kun on tulossa vieraita.

Aika: 30 minuuttia

Resepti25–30 palaa:

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
150 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita sen jälkeen voi, sokeri ja piparkakkumauste keskenään.
3. Siivilöi seokseen jauhot ja leivinjauhe ja anna Serie 6-koneesi yhdistää ne kauniin tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne kahdeksi, noin 30 cm pituisiksi tangoiksi. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä sormilla.
5. Ripottele raesokeria päälle ja paista uunin keskitasolla noin 12–14 minuuttia.
6. Anna jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa sen jälkeen vinottain 1,5–2 cm leveitä viipaleita. Nauti!