Kodinkoneet
Uunin käyttöönotto
Voit mieltää uuden uunisi laadukkaaksi raaka-aineeksi. Siinä on paljon potentiaalia, mutta se tarvitsee hieman valmistelua ennen kuin se on valmis loistamaan. Opastamme sinua, kuinka saat uunisi käyttökuntoon ja pidät sen parhaassa mahdollisessa kunnossa vuodesta toiseen.
Näin pyyhit uunin oikein
Tehtaasta tullessaan uusi uunisi ei ole vielä täysin ruoanlaittoon valmis. Laitteen sisäosat kannattaa pyyhkiä huolellisesti, jotta poistat valmistusprosessissa käytetyn suojaavan öljykerroksen ja mahdolliset kemikaalijäämät. Myös hyllyt, pellit ja kattilat on hyvä pestä lämpimällä saippuavedellä ja pehmeällä liinalla tai harjalla. Kun kaikki osat ovat puhtaat, kuumenna tyhjää uunia hetken ajan, jotta mahdolliset jäämät palavat pois ja uusi laite menettää tehdastuoksunsa. Tarkemmat ohjeet tähän vaiheeseen löydät käyttöoppaastasi.
Puhtaus on onnistuneen ruoan alku
Voit pitää uunisi hyvässä kunnossa pienellä vaivalla. Roiskeiden ja läikkymien puhdistaminen heti, kun uuni on jäähtynyt, estää niitä palamasta kiinni ja vähentää tulipaloriskiä. Puhdas uuni on myös tehokkaampi, sillä se jakaa lämmön tasaisesti ja varmistaa täydellisen paistotuloksen.
Kukaan ei halua, että tämän päivän kakussa on eilisen kalan tuoksua. Muista siis muutama perussääntö rasvan ja lian käsittelyssä ja tarkista käyttöoppaastasi lisävinkit oman mallisi puhdistamiseen.
- Vältä voimakkaita kemikaaleja ja käytä vain suositeltuja puhdistusaineita ja välineitä.
- Älä koskaan käytä hankaavia sieniä, sillä ne voivat vahingoittaa uunin pintaa.
Uuden uunin älykkäät ominaisuudet
Uusi teknologia tuo mukanaan myös uusia niksejä. Saatat huomata pieniä eroja vanhoissa suosikkikypsennystoiminnoissasi sekä uusia vaihtoehtoja, kuten PerfectBake, PerfectRoast, Lisähöyry ja AutoPilot. Näitä kannattaa kokeilla. Näiden ominaisuuksien ansiosta asiat, joiden kanssa olet aiemmin kamppaillut, onnistuvat nyt täydellisesti joka kerta.
Uunisymbolit selitettyinä
3D- ja 4D-kuuma-ilma
Tuulettimen avulla lämpö jakautuu tasaisesti renkaan muotoisen lämmityselementin takaseinästä, minkä ansiosta voit kypsentää yhdellä tai useammalla tasolla.
Ylä- ja alalämpö
Lämpö, joka säteilee tasaisesti ylhäältä ja alhaalta, tuottaa erinomaisia tuloksia perinteisessä paistamisessa tai paahtamisessa yhdellä tasolla. Tämä ominaaisuus on erityisen hyvä kosteille kakuille.
Hellävarainen kuumailma
Kypsennä ruokia hellävaraisesti yhdellä tasolla ilman esilämmitystä. Tuulettimen avulla lämpö jakautuu tasaisesti takaseinän renkaan muotoisesta elementistä. Ruoka kypsennetään vaiheittain käyttämällä jäännöslämpöä. Pidä aina laitteen ovi suljettuna kypsennyksen aikana. Tätä lämmitystyyppiä käytetään muun muassa energian säästämiseen.
Air fry
Kypsennä rapeaksi yhdellä tasolla vähäisellä rasvalla. Sopii ruokiin, jotka yleensä paistetaan öljyssä, kuten esim. ranskalaiset perunat. Tuulettimen avulla lämpö kiertää grillielementistä ruoan ympärillä suurella nopeudella ja poistoilma poistuu tehokkaammin.
Hellävarainen ylä- ja alalämpö
Lämpö säteilee ylhäältä ja alhaalta hellävaraisesti. Tätä lämmitystyyppiä käytetään energiankulutuksen mittaamiseen perinteisessä tilassa.
Kuumailmagrillaus
Paista kokonaisia kaloja tai suurempia lihapaloja. Grillielementti ja tuuletin kytkeytyvät päälle ja pois vuorotellen. Tuuletin kierrättää kuumaa ilmaa ruoan ympärillä.
Täyspintagrilli
Grillaa ohuita ruokia, kuten pihvejä ja makkaroita, paahda leipää tai gratinoi ruokaa. Koko alue grillielementin alla kuumenee.
Grilliasetukset: 1 = matala, 2 = keskitaso, 3 = korkea.
Keskialueen grilli
Kypsennä pieniä määriä, kuten pihvejä ja makkaroita, paahda leipää tai gratinoi pieniä määriä vain grillin keskialueen alla.
Grilliasetukset: 1 = matala, 2 = keskitaso, 3 = korkea.
Pizzatoiminto
Alalämmityselementti ja takaseinän rengaselementti kypsentävät pizzaa tai ruokia, jotka tarvitsevat lämpöä alhaalta.
Intensiivinen lämpö.
Saat rapean pohjan käyttämällä lämpöä, joka säteilee ylhäältä ja voimakkaammin alhaalta.
Hidas kypsennys
Kypsennä hitaasti ja hellävaraisesti mureita lihapaloja ilman kantta. Alhainen lämpö säteilee tasaisesti ylhäältä ja alhaalta.
Kuivaustila.
Kuivaa yrttejä, hedelmiä tai vihanneksia.
Alalämpö.
Lämpö tuotetaan alhaalta viimeistelypaistamiseen tai kypsentämiseen vesihauteessa.
Pidä lämpimänä.
Pidä valmis ruoka lämpimänä.
Esilämmitys.
Esilämmitä astiat.
Höyrysymbolit selitettyinä.
Sulatus.
Sulata pakastettu ruoka hellävaraisesti.
Uudelleenlämmitys.
Uudelleenlämmitä annoksia ja leivonnaisia höyryllä, jotta ruoka ei kuivu.
Höyry Plus.
Höyrytä vihanneksia, lihaa, kalaa ja viljoja hellävaraisesti. Sopii myös hedelmien mehustamiseen ja ruoan tasaamiseen. Vähentääksesi kypsennysaikaa, höyrytä yli 100 °C:ssa.
Taikinan kohottaminen.
Kohota hiivataikina huomattavasti nopeammin kuin huoneenlämmössä, ja ilman taikinan pinnan kuivumista.