[global.common.btn.skiptocontent]
Kodinkoneet
Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Resepti: uunissa paahdettuja manteleita.

Suolatut mantelit kulhossa.

Makea vai suolainen? Uunissa paahdettuja manteleita kaikkiin tilanteisiin.

Uunissa paahdetut mantelit ovat myös hyviä naposteluherkkuja sekä arkeen että juhlaan, ja helppoja kypsentää kiertoilmauunissa. Tee karamellisoituja, paahdettuja manteleita, kuten klassisia jouluvälipaloja tai rapeita, suolaisia ​​​​manteleita - täydellisiä lisukkeena tai syötäväksi sellaisenaan.

Paahdetut mantelit.

Klassinen jouluherkku, joka sopii hyvin myös karkeaksi pilkottuna suklaamoussen tai jäätelön päälle.

Karamellisoidut mantelit kulhossa.

Paahdetut mantelit

Ainekset:

250 g manteleita
100 g sokeria
½ dl vettä
30 g voita

Käytettävät toiminnot

  • Kiertoilma

Pyyhkäise oikealle/vasemmalle vaihtaaksesi ainesten ja ohjeen välillä.

Mantelit karamellisoidaan sokerilla kattilassa.

Paahdetut mantelit

Tee näin

1. Esilämmitä kiertoilmauuni 160 °C:een. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, levitä mantelit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 15 minuuttia.
2. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna lämmön poistua minuutin tai kaksi. Sulje luukku (jätä mantelit uunin sisälle), niin mantelit pysyvät hieman lämpiminä.
3. Keitä sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä korkealla lämmöllä ja sekoita samalla puulusikalla, kunnes sokeri on tasaisen ruskeaa kuvan osoittamalla tavalla. Vähennä lämpöä niin, että seos lakkaa kiehumasta ja sekoita sitten sekaan voi. Ole varovainen – sokeriseos on noin 140 astetta, joten se kuplii voimakkaasti kun lisäät voin.
4. Lisää sitten sokeriseokseen juuri uunista otetut lämpimät mantelit ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperin päälle (pellille) ja anna jäähtyä 2 minuuttia. Laita kumihanskat käteen ja vedä kuumat mantelit erilleen, jotta ne eivät tartu yhteen. Anna manteleiden jäähtyä täysin ennen kuin laitat ne kannelliseen lasipurkkiin.

Pyyhkäise oikealle/vasemmalle vaihtaaksesi ainesten ja ohjeen välillä.

Suolaiset mantelit.

Paahdetut, suolatut mantelit – niin yksinkertaista ja niin hyvää!

Suolattuja manteleita kulhossa.

Suolaiset mantelit

Ainekset:

250 g manteleita
5 dl vettä
75 g suolaa

Käytettävät toiminnot

  • Kiertoilma

Pyyhkäise oikealle/vasemmalle vaihtaaksesi ainesten ja ohjeen välillä.

Mantelit keitetään vedessä.

Suolaiset mantelit

Tee näin

1. Esilämmitä kiertoilmauuni 160 °C:een.
2. Sekoita mantelit, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
3. Kaada vesi pois siivilän läpi, mutta älä huuhtele manteleita.
4. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista kevyesti kullanruskeiksi uunin keskiosassa noin 15–20 minuuttia.

Muunnelma: Kun mantelit on siivilöity, ripottele päälle mausteita, kuten chiliä, kuminaa, savustettua paprikajauhetta tai omaa suosikkiasi. Jatka sitten yllä olevan kohdan 4 mukaisesti.

Pyyhkäise oikealle/vasemmalle vaihtaaksesi ainesten ja ohjeen välillä.