[global.common.btn.skiptocontent]
Kodinkoneet
Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Nosta liha, kala ja vihannekset uudelle tasolle säväyttävillä marinointikastikkeilla.

Marinointi tuo lisää makua

Oikean marinointitekniikan avulla saat kaiken irti grillaamisesta. 1. Tarvitset oikein hyvät tarvikkeet ja oikeat tiedot. Lihan, kalan ja vihannesten marinointi korostaa niiden hyviä makuja ja nyansseja. Öljyn ja yrttien lisäksi marinadin pohjana käytetään useimmiten jotain hapokasta, kuten sitruunaa ja viinietikkaa, tai entsyymejä, jotka pilkkovat proteiinit (esim. ananas, kiivi, inkivääri). Marinointi nostaa ruoan seuraavalle tasolle. Mutta se vaatii esivalmisteluja.

Marinadin aineksia

Sen ei tarvitse viedä tuhottomasti aikaa

Tiesitkö että vakumoinnin avulla marinointi sujuu tavallista nopeammin ja paremmin? Itse asiassa kaikki käy niin nopeasti, että voit marinoida ruoka-ainekset samana päivänä kun aiot valmistaa ne. Boschin vakuumisäilytysratkaisut tarjoavat sinulle näppärät välineet, kuten esimerkiksi vakuumitoiminnolla varustetun sauvasekoittimen. Se muuttuu yhdellä napinpainalluksella tavallisesta sauvasekoittimesta vakuumilaitteeksi. Ja siksi sinun ei enää tarvitse valmistaa marinadikastiketta päivää ennen ruoan kypsentämistä. Marinoi ja vakumoi ruoka-ainekset ja laita ne muutamaksi tunniksi jääkappiin. Valmista! Kaikkeen sitä pieni sauvasekoitin pystyykään! Ja sen muihin hyviin puoliin kuuluu vaivaton puhdistus.

Näin pitkään marinoinnissa menee

Ja nyt on marinadin vuoro.

Ennen kuin teet mitään muuta, tee marinadi. Bosch keittiökoneet, teho- ja sauvasekoittimet auttavat suosikkiainesten hienonnuksessa ja sekoittamisessa – on kyseessä sitten tuoreet yrtit, kokonaiset pippurit, öljyt tai tuoremehut. Muista, että tyhjiöpakattu marinadi tuo kaikki maut intensiivisemmin esille, joten käytä hieman vähemmän chiliä ja valkosipulia kuin muuten.

Vakumoinnin avulla marinointi korostaa makuja

Anna makujen loistaa.

Viimeinen marinointiin olennaisesti liittyvä tekijä on säilytys, johon Bosch tarjoaa täydelliset astiat. Ruoka-astiat on valmistettu laadukkaasta konepesunkestävästä Tritan-muovista, joka ei sisällä BPA:ta ja johon ei tartu hajut eikä maut. Tässä saat reseptit kahteen hyvänmakuiseen marinadiin. Toinen resepti sopii erityisesti liharuokia rakastavalle ja toinen kasvisruokien ystävälle.

Marinadi entrecote-pihville

60 ml vettä

25 ml tummaa soijaa

75 ml Bourbonia

2 rl Worcester-kastiketta

2 tl sitruunamehua

1 rl fariinisokeria

Suolaa ja pippuria maun mukaan

Marinoitu munakoiso

600 g munakoisoa

4 laakerinlehteä

300 ml valkoviinietikkaa

150 g suolaa

1 chiliä

¼ tl oreganoa

200 ml oliiviöljyä

750 ml vettä

5 pippuria

Nyt tarvitaan vain aurinkoinen sää ja hyvä seura – bon appétit!

Jos kaipaat hyviä vinkkejä ja lisätietoa Boschin vakuumisäilytyksestä, käy tutustumassa vakumoinnista kertovaan sivuumme!