Evästeiden käyttö

Bosch-verkkosivuilla käytetään evästeitä, jotta voit laittaa tuotteita ostoskoriin ja varata korjaajan verkon kautta. Lisäksi Bosch kerää evästeiden avulla anonyymiä tilastotietoa, jonka avulla voimme parantaa verkkosivujen toimintaa. Voit jättää huomioimatta tämän viestin, jos et halua tietää asiasta enempää. Jos haluat saada lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja asetustesi hallinnasta, napsauta oikealla olevia linkkejä.

 

Reseptit

Tarjoa kotona leivottua!

Bosch-kodinkoneiden ansiosta onnistuminen keittiössä on helpompaa kuin koskaan.

Tervetuloa inspiroitumaan.

SilentMixx

Vesimeloni-mansikkakeitto

Tämä raikas keitto maistuu lämpimänä kesäpäivänä, kun mansikat ja vesimelonit ovat kypsiä ja makeita. Kanelibasilika antaa herkullisen aromin, mutta sen voi jättää poiskin.

4 annosta
1 litra tuoreita mansikoita
pienen vesimelonin puolikas
2 rkl tomusokeria
3 limettiä
1 appelsiini
1 nippu kanelibasilikaa
10 jääkuutiota

Poista mansikoista kannat ja puolita marjat. Kuori vesimeloni ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Sekoita mansikat ja vesimeloni sauva- tai tehosekoittimella.

Raasta limettien ja appelsiinin kuoret. Purista mehu pieneen kulhoon ja liuota siihen tomusokeri.

Lisää keittoon sokeri- ja sitrusseos. Murskaa jääpalat tehosekoittimessa ja sekoita jäämurska keittoon. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset silputulla basilikalla.

Omenakeitto ja mantelikorput

Tämä raikas keitto saa makunsa kanelista ja valkoviinistä. Arkiaterialla viinin voi korvata vedellä. Tätä jälkiruokaa kannattaa tehdä syksyllä, kun omenoita on saatavilla yllin kyllin, ja ne ovat herkullisimmillaan.

4 annosta
7 omenaa
3 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 kanelitanko
1 sitruuna
sokeria maun mukaan
1 rkl perunajauhoja

Mantelikorput:
200 g mantelilastuja
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
sitruunan raastettu kuori
6,5 – 7 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuori omenat, poista niistä siemenet ja paloittele. Keitä omenapalot pehmeiksi veden ja viinin seoksessa, johon on lisätty kanelitanko. Poista kanelitanko. Soseuta keitto teho-

tai sauvasekoittimella. Purista sitruunasta mehu ja makeuta se sokerilla maun mukaan. Lisää keittoon. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Siivilöi seos keittoon. Sekoita koko ajan. Keitä, kunnes ensimmäinen kupla nousee pinnalle. Ota kattila liedeltä ja anna keiton jäähtyä. Tarjoile keitto mantelikorppujen kanssa.

Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa kohtalaisella lämmöllä. Sekoita koko ajan. Kaada lastut kulhoon ja aseta sivuun.

Aseta uuni lämpiämään 175 asteeseen. Levitä uunipellille leivin- paperia. Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Raasta sitruunan kuori. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Kaada keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa huolellisesti. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi yleiskoneen vatkaimella. Kääntele seos keltuaisten joukkoon. Lisää raastettu sitruunankuori ja paahdetut mantelit. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Siivilöi seos kananmunamassaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voit tarvittaessa lisätä hieman jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinapalat kahdeksi paksuksi pitkoksi ja laita ne uunipellille. Paista noin 35 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea. Ota pelti uunista ja leikkaa pitkoista heti 1 cm:n levyisiä paloja terävällä veitsellä. Anna korppujen jäähtyä. Säilytä mantelikorput tiiviillä kannella varustetussa purkissa.

Banaani-mustikkasmoothie

Marjoista, hedelmistä ja maidosta tai jogurtista voidaan sekoittaa lukemattomia erilaisia yhdistelmiä. Smoothiesta saa arkisen tai juhlavan valitsemalla terveellisiä tai ylellisiä ainesosia.

4 annosta
4 banaania
8 dl maitoa
4 dl pakastettuja mustikoita
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl juoksevaa hunajaa
40 g valkosuklaata

Paloittele banaanit pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella.

Raasta suklaa. Kaada juoma neljään korkeaan lasiin ja koristele valkosuklaalla.

Omenatorttu makealla pähkinäpinnalla

Pähkinät sopivat erinomaisesti yhteen omenoiden kanssa. Pekaanipähkinöitä saattaa olla vaikea löytää, mutta saksanpähkinät sopivat ohjeeseen aivan yhtä hyvin.

Noin 8 palaa
Piirastaikina:
2 dl vehnäjauhoja tai siivilöityjä spelttijauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
150 g voita
2 rkl sokeria
1 maustemitallinen suolaa
2 rkl jääkylmää vettä

Täyte:
4–5 omenaa
1 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
tai vaahterasiirappia
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
3 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita yleiskoneeseen veitsiterä. Sekoita jauhot, sokeri, voi ja suola taikinaksi. Lisää vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin. Anna seistä vähintään 30 minuuttia.

Kuori omenat ja poista niistä siemenet. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Ota piirastaikina jääkaapista ja taputtele se piirakka- tai irtopohjavuokaan. Esipaista noin

10 minuuttia. Reunojen tueksi kannattaa laittaa alumiinifoliota. Levitä omenaviipaleet ja pähkinät taikinan päälle säännöllisen muotoiseksi kuvioksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita sokeri ja siirappi. Alenna lämpötilaa ja hauduta varovasti muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen vaniljasokeri. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirasta uunissa 20 minuuttia.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljalla maustetun jogurtin kera.

Suklaaparfait

Kotijäätelö on herkullista ja helppotekoista. Saat vaihtelua käyttämällä mietoa maitosuklaata, minttusuklaata tai appelsiinin makuista suklaata. Ohjeesta riittää kuuteen pieneen tai neljään hieman suurempaan annokseen.

4–6 annosta
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja sekoita se kananmuna- ja sokerivaahtoon.

Lisää joukkoon kermavaahto. Annostele neljään annosvuokaan tai suureen kulhoon ja peitä muovikelmulla. Laita pakastimeen ja anna jäätyä kiinteäksi. Aikaa kuluu noin 4 tuntia.

Ota parfait huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilemista. Voit koristella sen esimerkiksi marjoilla, hienonnetuilla pähkinöillä tai mintunlehdillä.

Mansikka-jogurttijäätelö ja minttusokeri

Itse tehty hedelmäjäätelö on kevyttä ja terveellistä. Saat vaihtelua käyttämällä pakastemansikoiden sijasta vadelmia, mustikoita tai muita marjoja. Kun jogurttiin sekoitetaan pakastemarjoja, massan rakenne muistuttaa jäätelöä.

4 annosta
0,5 dl sokeria
1/2 ruukkua minttua

Jäätelö:
300 g pakastemansikoita
3 rkl sokeria
2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
0,5 dl ranskankermaa

Laita yleiskoneeseen veitsiterä. Jauha sokeri ja minttu tasaiseksi. Laita minttusokeri kulhoon siksi aikaa, kun valmistat jäätelön. Kaada pakastemansikat tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen, jossa on veitsiterä. Jos teet vain pienen annoksen, voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää sokeri, jogurtti ja ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi. Annostele jäätelö neljään lasiin. Ripottele pinnalle minttusokeria ja tarjoile heti.

Valkosuklaamousse ja appelsiinisalaatti

Pehmeä mousse sopii mainiosti tarjottavaksi yhdessä raikkaiden appelsiinien kanssa. Tarjoile tämä jälkiruoka kevyen aterian päätteeksi.

4 annosta
100 g valkosuklaata
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 appelsiinia

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita kananmunaseos suklaaseen ja lisää kermavaahto.

Sekoita mousse kääntelemällä varovasti mutta huolellisesti. Jaa se neljään annoslasiin. Leikkaa appel- siinista kuoret ja valkoinen kalvo kokonaan. Fileoi appelsiinit tai leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Asettele appel- siinipalat moussen päälle ja tarjoile.

Sitruunavaahto ja appelsiiniviipaleet

Lemon curd on paksua ja voimakasta sitruunatahnaa. Kermavaahtoon sekoitettuna siitä tulee mietoa ja herkullista. Vaahdon kanssa sopii erinomaisesti rapea manteliherkku.

4 annosta
1 dl jauhettua mantelia
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl voita
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 rkl lemon curdia
2 appelsiinia

Paista mantelijauhot ja kauraryynit voin ja sokerin kanssa paistinpannulla kullanruskeaksi. Laita puolet rapeasta seoksesta neljän tarjoilulasin pohjalle. Kuori ja fileoi appelsiinit. Lisää ne kulhoihin.

Vatkaa kerma ja lemon curd sauvasekoittimella tai yleiskoneella, jossa on pallovispilä. Jaa annokset kulhoihin. Lisää loppu rapea manteliseos pinnalle. Tarjoile heti tai anna jäähtyä jääkaapissa.

Marenkitorttu, kermavaahto ja hedelmät

Itse tehty marenki on paljon parempaa kuin valmiina ostettu. Kermavaahdolla ja hedelmillä koristeltuna siitä tulee ihastuttava jälkiruoka.

Noin 8 palaa
3 munanvalkuaista
1 maustemitallinen etikkaa
1,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
hedelmiä ja marjoja
esimerkiksi viinirypäleitä, vadelmia ja mansikoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Vatkaa munanvalkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi. Saat parhaan tuloksen, kun varmistat, että kulho on puhdas ja kuiva. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi yleiskoneen suurimmalla teholla. Tähän kuluu aikaa muutama minuutti. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää.

Laita leivinpellille leivinpaperia. Piirrä siihen ympyrä lautasen avulla. Läpimitan tulee olla noin 25 cm. Levitä marenkimassa ympyrän sisälle.

Laita marenki uuniin ja laske lämpö 125 asteeseen. Paista noin 45 minuuttia. Katkaise uunista virta. Anna marengin jäähtyä uunin luukku raollaan.

Vaahdota kerma ja paloittele hedelmät. Levitä kermavaahto marenkipohjalle. Koristele hedelmäpaloilla ja marjoilla.

Cheesecake

Tämä klassikko kannattaa valmistaa etukäteen. Se sopii mainiosti kahvin tai teen kanssa tai seisovaan pöytään jälkiruoaksi.

Noin 10 palaa

Pohja:
10 digestive-keksiä
100 g voita

Täyte 1:
400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3 kananmunaa
1 dl sokeria

Täyte 2:
4 dl ranskankermaa (28 %)
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria
tuoreita marjoja tai hedelmiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita voi ja keksit murumaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai yleiskoneessa, jossa on veitsiterä. Kaada massa piirakka- tai irtopohjavuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle. Jos käytät vuokaa, jonka pohja voidaan irrottaa, pohja kannattaa päällystää voipaperilla tai alumiinifoliolla. Paista pohjaa noin 7 minuuttia. Kun otat vuoan uunista, laske lämpötila 180 asteeseen.

Laita vuoka odottamaan. Sekoita juusto, kananmunat ja sokeri sauvasekoittimella tai yleiskoneessa, jossa on veitsiterä. Massan on oltava tasaista. Kaada seos keksipohjan päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Anna juustokakun jäähtyä. Sekoita ranskankerma a vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot seoksen joukkoon. Levitä seos täysin jäähtyneen kakun päälle. Paista noin 7 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilemista. Koristele kauniilla hedelmäpaloilla tai marjoilla.

Suklaamuffinssit

Perinteiset suklaamuffinssit ovat herkullisia. Näiden muffinssien sisältä paljastuu valkoisia ja tummia suklaapaloja.

Noin 15 pientä tai 10 suurta
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota
50 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
50 g valkosuklaata

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten seokseen yksi kanamuna kerrallaan. Vatkaa seos tasaiseksi taikinaksi. Lisää vaniljasokeri ja maito. Vatkaa muutama sekunti, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Ota vatkain kulhosta. Paloittele molemmat suklaalaadut pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineosat ja suklaapalat taikinaan kaapimen tai lastan avulla.

Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Kardemummalla maustettu suklaamousse

Tämä jälkiruoka kruunaa herkullisen päivällisen. Jos löydät kokonaisia kardemummansiemeniä, käytä niitä. Voit jauhaa ne tai hienontaa ne huhmareessa. Maku on vertaansa vailla.

4 annosta
100 g tummaa suklaata (noin 70 % kaakaota)
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sokerin ja kardemumman kanssa. Vaahdota myös kerma. Sekoita kananmunaseos suklaaseen ja lisää kermavaahto.

Sekoita mousse kääntelemällä varovasti mutta huolellisesti. Jaa se neljään annoslasiin. Koristele ripottelemalla pinnalle hieman raastettua suklaata tai strösseliä ja tarjoile heti.

Jos haluat tehdä moussen etukäteen, se säilyy jääkaapissa. Ota se kuitenkin huoneenlämpöön vähintään tunti ennen tarjoilemista.

Gino eli valkosuklaalla kuorrutetut hedelmät

Tämä jälkiruoka on aina jymymenestys! Voit vaihdella hedelmiä vuodenaikojen mukaan. Suklaasta tulee erityisen rapeaa, kun laitat vuoan pakastimeen noin tunniksi ennen valmistamista.

4 annosta
500 g mansikoita
2 banaania
4 kiiviä
yhden limetin mehu
100 g valkosuklaata

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko mansikat, banaanit ja kiivit samankokoisiksi paloiksi. Laita palat uuninkestävään vuokaan. Purista yhden limetin mehu hedelmien päälle. Asenna yleiskoneeseen käännettävä raastinlevy hieno puoli ylöspäin. Raasta valkosuklaa ja ripottele se hedelmä- ja marjapalojen päälle.

Gratinoi uunissa noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa saa kauniin värin. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Appelsiinikeitto ja eksoottiset hedelmät

Tämä herkullinen keitto on kaiken lisäksi terveellistä. Sitä kannattaa tarjota erityisesti talvella, kun tarvitsemme runsaasti vitamiineja.

4 annosta
6 dl puristettua appelsiinimehua (noin 10 appelsiinista)
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
2–3 rkl tomusokeria
4 kiiviä
1 mango
6 ananaskirsikkaa
1/2 litraa vaniljajäätelöä

Kiinnitä yleiskoneeseen sitruspuserrin. Purista 6 dl appelsiinimehua. Sekoita perunajauhot veteen. Kaada appelsiinimehu kattilaan ja kiehauta. Kaada kiehuvaan appelsiinimehuun vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä vesihauteessa tai jääkaapissa. Mausta tomusokerilla.

Kaada keittopohja suureen kulhoon tai lautasille. Kuori kiivi ja mango. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Puolita ananaskirsikat. Sekoita hedelmät keittoon. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Päärynätorttu ja inkiväärikuorrutus

Päärynä ja inkivääri sopivat loistavasti yhteen. Kun päärynäviipaleet asetellaan kauniiksi kuvioksi, tästä jälkiruoasta tulee paitsi herkullinen myös näyttävä.

Noin 8 palaa

Piirastaikina:
2 dl vehnäjauhoja tai siivilöityjä spelttijauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
1 maustemitallinen suolaa
2 rkl jääkylmää vettä
4 suurta kiinteää päärynää
50 g voita
2 dl inkiväärillä maustettua appelsiinimarmeladia
(tai 2 dl appelsiinimarmeladia ja 2 tl jauhettua inkivääriä)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita yleiskoneeseen veitsiterä. Sekoita jauhot, sokeri, voi ja suola taikinaksi. Lisää vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin. Anna seistä noin 30 minuuttia.

Kuori päärynät ja poista niistä siemenet. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ota piirastaikina jääkaapista ja kaulitse se mahdollisimman pyöreäksi noin 4 mm paksuksi levyksi. Laita levy leivinpaperilla päällystetylle pellille. Asettele päärynäviipaleet kauniiksi kuvioksi. Jätä muutama senttimetri taikinaa reunoja varten.

Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen marmeladi. Alenna lämpötilaa ja hauduta varovasti muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja kaada seos päärynäviipaleiden päälle. Taittele taikinan reunat ylös, painele niihin haarukalla raitakuvio ja paista noin 30 minuuttia. Jos päärynöistä lähtee paljon nestettä, voit ottaa pellin uunista noin 10 minuutin kuluttua ja kaataa nesteen varovasti pois. Piiraasta tulee tällöin rapeampi.

Tarjoile lisäksi vaniljajäätelöä, nokare ranskankermaa tai kermavaahtoa.

Kuorrutettu porkkanakakku

Porkkanaraaste tekee kakusta mehukkaan ja herkullisen. Sitruunalla maustettu voi-tuorejuustokuorrutus sopii kakkuun mainiosti.

1 kakku, noin 12 annosta
300 g porkkanaa
2 dl hedelmäsokeria
2 dl rapsiöljyä
3 kananmunaa
3,5 dl siivilöityä spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia, rasvaa 24 %)
30 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita yleiskoneeseen käännettävä raastinlevy hieno puoli ylöspäin. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet suuressa kulhossa. Lisää muut aineosat ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Siivilöi tomusokeri kulhoon tiheän siivilän läpi. Lisää tuorejuusto ja voi. Sekoita sauva- tai tehosekoittimella tai haarukalla. Levitä kuorrutus kakun päälle. Voit koristella kakun ripottelemalla pinnalle kanelia.

Ohukaiset marjojen ja vaniljavaahdon kanssa

Ohukaiset on kaikenikäisten lasten lempijälkiruoka. Tämän ohjeen mukaan valmistettuna herkku on lisäksi kuitupitoinen, sillä jauhoista puolet on kokojyväjauhoja. Herkuttelu tekee hyvää vatsalle ja terveydelle!

4–6 annosta
3 kananmunaa
5 dl maitoa (rasvaa 3 %)
1,5 dl siivilöityä spelttijauhoa
1,5 dl täysjyväspelttijauhoa ripaus suolaa
voita paistamiseen

Tarjoiluun:
2 dl tuorejuustoa (rasvaa 10 %)
100 g tuoreita tai
pakastettuja mustikoita
tai vadelmia
1 tl vaniljasokeria

Kiinnitä yleiskoneeseen pallovispilä. Riko munat kulhoon ja lisää puolet maidosta. Vatkaa sekaisin ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta ja suola. Laita pannulle nokare voita ja paista ohukaiset.

Säästä muutama marja koristeeksi. Sekoita loput marjat tuorejuustoon. Mausta vaniljasokerilla.