Evästeiden käyttö

Bosch-verkkosivuilla käytetään evästeitä, jotta voit laittaa tuotteita ostoskoriin ja varata korjaajan verkon kautta. Lisäksi Bosch kerää evästeiden avulla anonyymiä tilastotietoa, jonka avulla voimme parantaa verkkosivujen toimintaa. Voit jättää huomioimatta tämän viestin, jos et halua tietää asiasta enempää. Jos haluat saada lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja asetustesi hallinnasta, napsauta oikealla olevia linkkejä.

 

Reseptit

Tarjoa kotona leivottua!

Bosch-kodinkoneiden ansiosta onnistuminen keittiössä on helpompaa kuin koskaan.

Tervetuloa inspiroitumaan.

SilentMixx

Itse tehty pasta

Pastan tekeminen itse ei ole vaikeaa. Aikaa kyllä kuluu, mutta lopputulos on herkullinen. Tämän perusohjeen avulla voit tehdä levyjä lasagnea, cannelloneja tai raviolia varten, tai leikata siitä leveitä tagliatelleja tai paksuhkoa spagettia.

4 annosta
4 dl durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
1 reilu hyppysellinen suolaa
n. 1 dl kylmää vettä
1/2 rkl rapsi- tai oliiviöljyä

Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukut. Laita jauhot ja suola taikinakulhoon. Sekoita nopeasti. Lisää kananmuna, vesi ja öljy. Käynnistä kone. Tavoitteena on saada muodostumaan murumainen massa, jota on helppo käsitellä. Siten taikina onnistuu parhaiten. Lisää hieman jauhoja, jos taikinan rakenne vaatii sitä. Taikinan tulee olla melko kiinteää ja jäykähköä. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lisää hieman kylmää vettä. Nosta valmis taikina pöydälle. Vaivaa sitä vielä hetki. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä leivinliinalla peitetyssä kulhossa vähintään puoli tuntia.

Jaa pastataikina kahteen osaan. Taputtele taikinapalat mahdollisimman litteiksi. Aja levyt pastakoneen kaulintaosan läpi käyttämällä sen ensimmäistä eli paksuinta asetusta. Jos taikina tarttuu koneeseen, lisää reilusti jauhoja. Säädä pastakoneen kaulintaosa 4–5 pykälää kapeammaksi, jotta taikinalevystä tulee ohuempi. Kaulitse levyt. Niistä tulee melko pitkiä. Aseta kaulitut levyt pyyhkeen päälle kuivumaan vähintään 10 minuutiksi ja enintään tunniksi. Tässä vaiheessa voit tehdä lasagnelevyjä leikkaamalla levyt palasiksi. Voit myös leikata levyistä pieniä neliöitä, jotka voit täyttää ravioleiksi tai muunlaisiksi pastanyyteiksi. Jos haluat tagliatelleä tai spagettia, leikkaa levyt pastakoneen lisäosilla.

Pasta ja tomaattikastike

Nyt tehdään pastalle perinteistä tomaattikastiketta. Se on yksikertaista mutta hyvää. Saat parhaan tuloksen, kun annat kastikkeen hautua kunnolla. Tarjoile lisäksi vastaraastettua parmesaania ja maukasta salaattia.

4 annosta

Tomaattikastike:
1 sipuli
1 rkl oliivi- tai rapsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tölkkiä murskattuja tomaatteja
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa, timjamia ja salviaa

Lisäksi:
parmesaaniraastetta
paahdettuja pinjansiemeniä
haluttaessa salaattia

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä raastetun tai puristetun valkosipulin kanssa. Lisää tomaattipyree, murskatut tomaatit, sokeri, suola, pippuri ja hienonnetut tuoreet yrtit. Anna hautua vähintään 10 minuuttia, mieluiten 30–40 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.

Keitä itse tehtyä pastaa 3–5 minuuttia, ei pidempään. Huuhtele pasta siivilässä ja lisää hieman oliiviöljyä. Tarjoile pastan kanssa kastiketta, parmesaaniraastetta ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Täyteläinen pinaattilasagne

Tämä on mainio tapa saada nirsot lapset syömään pinaattia. Perinteisen valkokastikkeen sijasta voidaan käyttää kermaa ja erilaisia juustoja. Pastalevyjen ja kastikkeen väliin voidaan lisätä myös ohuita kinkkuviipaleita.

4 annosta

Pinaattikastike:
1 sipuli
1 rkl oliivi- tai rapsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
300–400 g tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa ja timjamia
3 dl ruokakermaa
200 g fetajuustoa
100 g vahvaa kypsytettyä juustoa, esimerkiksi emmentalia

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä raastetun tai puristetun valkosipulin kanssa. Lisää pinaatti, suola, pippuri ja hienonnetut tuoreet yrtit. Anna hautua, kunnes pinaatti pehmenee. Lisää joukkoon kerma ja murustettu fetajuusto.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado itse tehdyt lasagnelevyt ja kastike vuokaan kerrok- sittain. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kastiketta. Kiinnitä yleiskoneeseen käännettävä raastinlevy hieno puoli ylöspäin. Raasta juusto yleiskoneessa ja ripottele raaste lasagnen päälle. Paista uunissa 10–20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla.

Tarjoile rapean salaatin kanssa.

Pasta ja broilerikastike

Innokas harrastelijakokki tekee pastan ja jauhaa broilerinjauhelihan itse. Viini ja tomaatit maustavat kastikkeen täyteläiseksi. Vastaraastettu parmesaani täydentää makunautinnon.

4 annosta

Broilerikastike:
1 hienonnettu sipuli
600 g broilerinfileetä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl edullista valkoviiniä
1 tölkki murskattuja tomaatteja
hienonnettua persiljaa
suolaa ja pippuria

Lisäksi:
parmesaaniraastetta
salaattia

Kiinnitä yleiskoneeseen reikälevyllä varustettu lihamylly. Leikkaa broilerifileet pitkänomaisiksi suikaleiksi ja jauha ne suurimmalla nopeudella. Käytä syöttöahdinta vain loppuvaiheessa. Jauha liha kaksi kertaa. Toisella kerralla syöttöahdinta on ehkä käytettävä hieman enemmän.

Paista sipuli ja broilerijauheliha öljyssä. Lisää viini ja murskatut tomaatit. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kanssa itse tehtyä pastaa, vastaraastettua parmesaania ja maukasta salaattia