Evästeiden käyttö

Bosch-verkkosivuilla käytetään evästeitä, jotta voit laittaa tuotteita ostoskoriin ja varata korjaajan verkon kautta. Lisäksi Bosch kerää evästeiden avulla anonyymiä tilastotietoa, jonka avulla voimme parantaa verkkosivujen toimintaa. Voit jättää huomioimatta tämän viestin, jos et halua tietää asiasta enempää. Jos haluat saada lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja asetustesi hallinnasta, napsauta oikealla olevia linkkejä.

[global.cookielaw.txt.secondparagraph]

Ruokaohjeita laitteillesi

Tarjoa kotona leivottua!

Bosch-kodinkoneiden ansiosta onnistuminen keittiössä on helpompaa kuin koskaan.

Tervetuloa inspiroitumaan.

SilentMixx

Parsakaalikeittoa ja kurpitsansiemeniä

Huipputerveellinen parsakaali sopii hienosti keittoihin. Paahdetut kurpitsansiemenet ovat rapeaa pureskeltavaa. Sitruunankuoriraaste antaa keitolle oman raikkaan säväyksensä.

4 annosta
1 sitruunan raastettu kuori
2 parsakaalia
1 pieni sipuli
6 dl vettä
1 dl ranskankermaa (28 %)
2 rkl sitruunanmakuista
oliiviöljyä suolaa ja pippuria
50 g kurpitsansiemeniä

Raasta sitruunan kuori. Irrota parsakaalista nuput. Viipaloi parsakaalin varsi ulointa kantaa lukuun ottamatta. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa pehmeäksi.

Lisää puolet vedestä ja 1 tl suolaa. Lisää parsakaalin viipaloitu varsi ja anna kiehua muutama minuutti ennen kuin lisäät lopun veden ja nuput. Keitä pehmeiksi ja ota kattila liedeltä. Sekoita keitto tasaiseksi. Lisää ranskankerma, sitruunankuori ja sitruuna- öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla paistin- pannulla kohtuullisella lämmöllä. Siemenet ovat valmiit, kun ne muuttuvat kullan- värisiksi ja räiskähtelevät hieman.

Annostele keitto lautasille ja koristele kurpitsansiemenillä.

Vihreä hernekeitto, raastettu piparjuuri ja leipäkuutiot

Pikkuiset herneet ovat erityisen maukkaita, joten käytä mieluiten niitä kookkaitten herneiden sijasta. Kun keittoon lisätään valkoviiniä ja kermaa, siitä tulee vieläkin herkullisempaa.

4 annosta
1 pieni sipuli
7 dl vettä
2 tl yrttimaustetta
500 g pakastettuja pieniä herneitä
2 dl ruokakermaa
1/2 dl valkoviiniä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
pala tuoretta piparjuurta
4 viipaletta kokojyväleipää
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli. Kaada oliiviöljy kattilaan. Kuullota sipulia jatkuvasti sekoittaen, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vesi ja yrttisuola. Anna kiehahtaa. Lisää herneet ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta timjamilla. Sekoita keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää kerma ja viini. Lämmitä keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kiinnitä yleiskoneeseen raastinlevy hieno puoli ylöspäin ja raasta piparjuuri.

Leikkaa leipä kuutioiksi. Paista paloja oliivi- öljyssä kohtalaisella lämmöllä. Kääntele kuutioita ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Annostele keitto lautasille ja koristele pipar- juuriraasteella ja leipäkuutioilla.

Bataattikeitto ja mausteinen makkara

Bataatti antaa keittoon kauniin värin ja pyöreän, hienon maun. Mausteiset makkarat ryydittävät keittoa, ja limettimehu ja tuore korianteri antavat sille raikkautta.

4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
5 dl vettä
400 g bataattia
2–3 dl ruokakermaa
1 pala inkivääriä
suolaa ja pippuria
300 g runsaasti lihaa sisältävää mausteista makkaraa
muutama oksa tuoretta
korianteria 2 limettiä grillivartaita

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä muutama minuutti rapsiöljyssä. Lisää vesi ja kiehauta. Kuori bataatit ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Keitä ne kypsiksi ja sekoita tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Lämmitä keitto. Raasta inkivääri ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa makkarat pieniksi paloiksi ja paista niitä öljyssä muutaman minuutin ajan. Pujota ne 8 grillivartaaseen ja aseta lautasen reunalle ennen tarjoilemista.

Tarjoile keiton kanssa tuoretta korianteria ja limettimehua.

Kesäkurpitsa-fetajuustovuoka

Mieto kesäkurpitsa sopii hienosti yhteen suolaisen fetajuuston kanssa. Fetajuuston tilalla voidaan käyttää myös tavallista juustoa tai esimerkiksi vuohenjuustoa. Tarjoile vuoka hyvän salaatin ja muutaman leikkelesiivun kera.

4 annosta
1 iso kesäkurpitsa
150 g fetajuustoa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tuorejuustoa
2 kananmunaa
suolaa ja pippuria
200 g salamia ja parmankinkkua ohuina viipaleina
2 rkl oliiviöljyä salaatinlehtiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kiinnitä yleiskoneeseen karkea raastinlevy ja raasta kesäkurpitsa. Laita raaste siivilään ja suolaa kevyesti. Anna seistä noin 10 minuuttia ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita juusto, kananmunat, kuohukerma ja tuorejuusto sauva- tai tehosekoittimella. Lisää seokseen kesäkurpitsaraaste. Mausta pippurilla. Suolaa ei tarvitse kovin paljon, sillä juusto on suolaista. Kaada taikina neljään voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan. Laita vuoat vesihauteeseen esimerkiksi uunipannuun tai suureen gratiinivuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.

Tarjoile vuokien kanssa salaattia, salamia ja kinkkua.

Maa-artisokkakeitto ja sitruunakatkaravut

Mieto maa-artisokka sointuu hyvin sitruunanmakuisiin katkarapuihin. Osta valmiiksi kuorittuja katkarapuja tai kuori ne itse. Myös savustetut katkaravut sopivat keiton kanssa. Niistä saa mukavaa vaihtelua.

4 annosta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
600 g maa-artisokkia
5 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
200 g kuorittuja katkarapuja
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä tuoretta oreganoa koristeeksi

Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Paista niitä oliiviöljyssä,

kunnes ne saavat kevyen kullanruskean värin. Lisää osa vedestä ja anna kiehahtaa. Kuori ja pilko maa-artisokat. Laita loppu vesi, suola ja maa-artisokat kattilaan. Veden tulee juuri ja juuri peittää artisokan- palaset. Keitä artisokat pehmeiksi.

Sekoita vesi ja maa-artisokat sauva- tai tehosekoittimella. Jos käytit tehosekoitinta, kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma ja valkoviinietikka. Anna lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita sitruunanmehu ja oliiviöljy katkarapujen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele keitto neljälle lautaselle. Koristele katkaravuilla ja tuoreella oreganolla.

Halstratut kampasimpukat ja tilliöljy salaattipedillä

Kampasimpukat ovat ylellistä ruokaa. Niiden valmistaminen on helppoa. Tämä on erinomainen uudenvuodenaaton tai jonkin muun juhla-aterian alkupala. Kokoa salaattipeti omista suosikkiaineksistasi.

4 annosta

300 g kampasimpukoita
2 limettiä

Tilliöljy:
1 dl rapsiöljyä
2 dl tuoretta tilliä muutama tippa
sitruunamehua
1 rkl vettä
suolaa ja valkopippuria
salaattisekoitusta

Kuumenna paistinpannu tai grillipannu. Levitä kampasimpukoille hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Halstraa ne nopeasti, jotta ne saavat väriä joka puolelta.

Sekoita öljy ja tilli sauva- tai tehosekoittimella. Lisää suola, valkopippuri, sitruunamehu ja vesi. Sekoita vielä hieman.

Asettele salaatti neljälle lautaselle. Nosta kampasimpukat salaattipedille ja koristele lautanen tilliöljyllä.

Marinoidut porkkanat ja valkosipuliset jättikatkaravun pyrstöt

Appelsiinimehussa marinoiminen tekee porkkanoista herkullisia. Kun porkkanat marinoidaan vastakeitettyinä, maut imeytyvät niihin tehokkaasti. Valkosipulipaistetut jättikatkaravun pyrstöt sopivat hienosti annokseen. Osta mieluiten luomukatkarapuja, niin säästät ympäristöä.

4 annosta
400 g porkkanaa
1 appelsiinin kuori ja mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista
balsamiviinietikkaa
1 maustemitallinen suolaa pippuria
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl chilihiutaleita
1 maustemitallinen suolaa
200 g keitettyjä ja
kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä (mieluiten luonnonmukaista)
4 puuvarrasta

Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi yleiskoneen käännettävän leikkauslevyn ohuimmalla puolella. Keitä porkkanaviipaleita muutaman minuutin ajan, jotta ne pehmenevät hieman. Kaada keitinvesi pois. Raasta appel- siinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Yhdistä mehu, appelsiininkuori, oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Kaada seos lämpimien porkkanoiden päälle ja sekoita. Peitä astia kannella, jotta porkkanat ovat haaleita tarjoiltaessa.

Raasta valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa valkosipuliraaste, oliiviöljy, juokseva hunaja, chilihiutaleet ja suola. Lisää jättikatkaravun pyrstöt ja sekoita. Annan marinoitua hetken aikaa ennen kuin pistelet katkaravut vartaisiin. Paista nopeasti öljytyllä paistinpannulla tai grillaa ulkogrillissä.

Jaa porkkanasalaatti neljälle lautaselle ja aseta vartaat annoksen päälle.

Gazpacho ja juustotikut

Tämä perinteinen espanjalainen keitto voidaan valmistaa monella tavalla. Tässä ohjeessa kurkku kuoritaan, jotta keitosta ei tule liian punavihreää. Rapeat juustotikut maistuvat lisukkeena.

4 annosta

Gazpacho:
1 kurkku
8 tomaattia
2 punaista paprikaa
1 punainen chili
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria noin
10 tippaa tabascoa

Juustotikut:
100 g juustoa
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kylmää vettä
Seesaminsiemeniä tai kuminaa pinnan koristeluun

Kuori kurkku. Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi paloiksi. Poista paprikoista ja chilistä siemenet. Sekoita vihannekset oliiviöljyn ja viinietikan kanssa tasaiseksi massaksi. Se käy parhaiten tehosekoittimessa, sillä raakojen vihannesten soseuttaminen vaatii voimaa. Raasta valkosipulinkynnet raastinraudalla ja sekoita raaste keittoon. Mausta suolalla, pippurilla ja tabascolla. Jos keitosta tulee liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kiinnitä yleiskoneeseen käännettävä raastinlevy karkea puoli ylöspäin ja raas- ta juusto. Kaada juustoraaste pois kulhosta. Vaihda yleiskoneeseen veitsiterä ja laita juustoraaste takaisin kulhoon. Lisää jauho ja paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita ainekset taikinaksi. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin. Anna seistä vähintään 30 minuuttia.

Pyörittele taikinasta pieniä tikkuja. Voitele ne kanan- munalla. Kaada lautaselle seesaminsiemeniä tai kuminaa. Pyörittele tikkuja siemenissä, ennen kuin laitat ne leivin- paperilla päällystetylle uunipellille.´

Paista 6–8 minuuttia koon mukaan. Tarjoile keitto kylmänä juustotikkujen kera.

Paahdetulla paprikalla maustettu papukeitto

Paahdettu paprika antaa tälle keitolle kauniin värin ja herkullisen maun. Chili tuo keittoon poltetta. Voit keittää pavut valmiiksi etukäteen tai käyttää säilykepapuja.

4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 suurta grillattua paprikaa
2 punaista chiliä
5 dl vettä
suolaa ja pippuria
1 tölkki murskattuja tai kokonaisia tomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
noin 400 g keitettyjä pieniä valkoisia papuja

Hienonna sipuli, paahdetut paprikat ja chilit. Kaada kattilaan noin ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipulisilppu. Raasta tai purista valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan valko- sipuli, chili, vesi, tomaatit, tomaattipyree ja paahdetut paprikat.

Huuhtele pavut ja lisää ne kattilaan. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita keitto sauva- tai tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile keiton kanssa hyvää leipää.

Perunaohukaiset ja muikunmäti

Herkullisen rapeiksi paistetut pienet perunaohukaiset sopivat hyvin alkupalaksi. Suolainen muikunmäti ja pehmeä ranskankerma viimeistelevät annoksen.

4 annosta
1 kananmuna
1 pieni punasipuli
4 perunaa
suolaa ja pippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g muikun tai muun kalan mätiä
1 dl tuorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa (28 %)
1 nippu ruohosipulia

Vatkaa kananmuna kulhossa. Hienonna punasipuli ja lisää silppu kanamunan joukkoon. Kiinnitä yleiskoneeseen keskikarkea raastinlevy. Kuori ja raasta perunat. Huuhtele perunaraaste kylmässä vedessä. Purista neste pois. Toimi nopeasti, jotta perunat eivät muutu ruskeiksi. Kaada perunaraaste kananmuna-punasipulise- okseen ja sekoita. Mausta suolalla ja pippu- rilla. Kaada lämpimälle paistinpannulle öljyä ja paista kaksi ohukaista ruokailijaa kohden. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa. Aseta jokaiselle ohukaiselle nokare kermaseosta ja mätiä. Koristele ruohosipulisilpulla.

Pienet juustopiiraat pinjansiemenillä

Nämä herkulliset pienet piiraat sopivat hienosti alkupaloiksi. Ne ovat kuitenkin melko täyttäviä, joten pääruoan on hyvä olla kevyt.

4 annosta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 maustemitallista suolaa
75 g kylmää voita
1 rkl jääkylmää vettä
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
mustapippuria
1 nippu tuoretta timjamia
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
30 g pinjansiemeniä
salaattisekoitusta
sitruunanpuolikkaan mehu

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit. Laita tomaattipuoliskot uunivuokaan vieri viereen mutta ei toistensa päälle. Suikaloi basilika ja ripottele silppu tomaateille. Raasta tai purista valkosipulinkynnet ja ripottele murska tomaattien päälle. Sirottele pinnalle hieman suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Paista uunissa noin 30 minuuttia.

Kiinnitä yleiskoneeseen veitsiterä. Laita kulhoon jauhot ja paloiksi leikattu voi. Lisää suola. Sekoita muutaman sekunnin ajan, kunnes seos on muru- maista. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin. Anna seistä noin 30 minuuttia.

Kaulitse taikina ja jaa se neljään annosvuokaan tai pieneen piirasvuokaan. Esipaista vuokia 10 minuuttia. Sekoita fetajuusto, kananmunat, kerma ja musta- pippuri sauvasekoittimella tai yleiskoneessa, jossa on veitsiterä. Riivi lehdet timjaminoksista ja sekoita joukkoon. Jaa taikina vuokiin ja paista piiraita noin 15 minuuttia, kunnes niiden pinta on kullankeltainen.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla paistinpannulla. Asettele piiraat, salaatinlehdet, uunissa paistetut tomaatit ja pinjansiemenet lautasille. Purista salaatinlehdille hieman sitruunamehua.

Patee ja hedelmäinen salaatti

Kokonaiset herkkusienet ja oliivit somistavat maukkaan pateen. Seurana maistuu hedelmäinen salaatti.

4 annosta
1 sipuli
200 g jauhelihaa
1/2 tl suolaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1 munankeltuainen
1 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
200 g tuoreita
herkkusieniä
kokonaisia kivettömiä vihreitä oliiveja
hieman salaattisekoitusta
1 päärynä
suuri terttu viinirypäleitä

Hienonna sipuli ja kuullota se varovasti pienessä määrässä voita. Sekoita liha, suola, kerma, kuullotettu sipuli, munankeltuainen ja tomaattipyree yleiskoneessa, jossa on veitsiterä. Sekoita massa tasaiseksi. Rouhi muutama kierros pippuria myllystä. Levitä taikina voideltuun leipävuokaan. Pistele sienet ja oliivit taikinaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jos pinta uhkaa ruskistua liikaa, voit peittää sen alumiini- foliolla.

Poista päärynästä siemenet ja viipaloi se. Puolita viinirypäleet. Sekoita hedelmät ja salaatti. Asettele lautasille.

Punajuurikeitto ja yrttinen juustotahna

Herkullinen punainen keitto lämmittää kylmällä säällä. Sen seuraksi kannattaa leipoa leipätikkuja. Myös vastaleivottu leipä sopii hyvin keiton kanssa.

4 annosta
6–7 tuoretta punajuurta (noin 500 g)
1 sipuli
2 porkkanaa
3 rkl voita tai oliiviöljyä
7 dl vettä
2 liemikuutiota
1 maustemitallinen
mustapippuria
1 laakerinlehti
1–2 rkl viinietikkaa
suolaa
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia, rasvaa 24 %)
1/2 dl tuorejuustoa
1 dl sekalaisia tuoreita yrttejä
suolaa ja pippuria

Asenna yleiskoneen ruoanvalmistusosaan tai vihannesleikkuriin käännettävä raastinlevy karkea puoli ylöspäin. Kuori punajuuret, sipuli ja porkkanat. Raasta kaikki vihannekset yhtä punajuurta lukuun ottamatta. Sulata padassa rasva ja kuullota siinä vihannesraastetta muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot, pippuri ja laakerinlehti. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20–30 minuuttia.

Raasta viimeinen punajuuri raastinlevyn hienolla puolella. Lisää raaste keittoon juuri ennen sen valmistumista. Keitosta tulee tällöin kauniin punaista ja täyteläistä.

Mausta viinietikalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile keiton kera juustotahnaa ja rapeita grissineitä.